TOO Vrbas na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

TOO Vrbas na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu

Turistička organizacija opštine Vrbas predstavila se na 41. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu od 21. do 24. februara. Sajam u Beogradu najveća je turistička manifestacija u jugoistočnoj Evropi, na kojoj je ove godine svoje ponude predstavilo oko 1000 izlagača iz 38 zemalja. Istovremeno sa Sajmom turizma, održane su i manifestacije – Međunarodni sajam opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo HORECA, sajam suvenira i sajam vina. Zemlja partner ovogodišnjeg sajma turizma bila je Bugarska.

Turistička organizacija opštine Vrbas nastupila je u okviru Turističke organizacije Vojvodine. Nastup je bio usmeren na prezentaciju turističkih, privrednih, kulturnih i sportskih potencijala naše opštine. Dobra posećenost štanda, dobra atmosfera i interesovanje potencijalnih turista i turističkih agencija za opštinu Vrbas obeležili su i ovogodišnji nastup TOOV na sajmu turizma.

Akcenat je stavljen na promovisanje posebnih oblika turizma, kao što su lov i ribolov, kongresni, manifestacioni i sportski turizam, budući da se radi o oblicima turizma koji čine opštinu Vrbas atraktivnom za potencijalne turiste. U kontaktu sa brojnim turističkim agencijama istaknute su prednosti naše opštine u smislu geografskog položaja, dobre saobraćajne povezanosti, nižih cena smeštaja i vanpansionske potrošnje, sa ciljem da u svoju ponudu uvrste opštinu Vrbas kao turističku destinaciju i bazu za đačke ekskurzije.