TO Vrbas se predstavila manifestacijom "Dani tradicije" na manifestaciji Rogalj - festival vojvođanskih festivala

TO Vrbas se predstavila manifestacijom „Dani tradicije“ na manifestaciji Rogalj – festival vojvođanskih festivala

U nedelju 4. Oktobra 2020. godine, na Salašu 137 kod Čeneja organizovana je manifestacija Rogalj, susret organizatora seoskih, vojvođanskih, gastronomskih, turističkih i kulturno-zabavnih priredbi. Cilj susreta je afirmacija i promocija vojvođanskih festivala i međusobno povezivanje.

U okviru ovogodišnjeg Junskog festivala u Vrbasu, održani su prvi Dani tradicije, posvećeni promociji o očuvanju tradicionalnih zanata, gastronomije  i običaja. Preko 20 izlagača – privrednika, udruženja i ćuvara starih veština predstavilo se svojim proizvodima i rukotvorinama na etno bazaru. Smotru folklornih igara, pesama i običaja izvelo je preko 13 kulturno-umetničkih društava i solista narodnih melodija.

Turistička organizacija opštine Vrbas je na ovogodišnjem Rogalju imala priliku da ostvari kontakt i podeli iskustva sa organizatorima brojnih vojvođanskih festivala. Na ovogodišnjem Rogalju, članica Aktiva žena prve mesne zajednice, kao čuvari tkačke tradicije i lokalne gastronomije, prezentovale su svoje tkane proizvode i tradicionalne vojvođanske kolače.