OTVORENA 45. PALETA MLADIH

OTVORENA 45. PALETA MLADIH

U utorak otvoreni 51. Festival poezije mladih doneo je sa sobom i 45. Paletu mladih, još jedan popularni prateći program manifestacije, posvećen likovnom stvaralaštvu.

U Likovnoj galeriji Kulturnog centra Vrbasa predstavljeni su radovi:
Aleksandra Radičevića, Branislave Pantelić, Isidore Miljanić, Nikole Dimitrovića, Nine Milivojević, Sandre Janjatović, Suzane Dželatović, Suzane Vulović i Tamare Šipicki, a njihove radove, među brojnim pristiglim, izabrao je selektor Milan Đurić, direktor Kulturnog i dokumentacionog centra Srba u Mađarskoj, i sam nekada izlagač na Paleti mladih.

„Paleta mladih je veoma važno stajalište za mlade umetnike, one koji su temelje svojih puteva postavili na akademijama i drugim školama i krenuli u avanturu života umetnika. Ovo su mesta okupljanja na kojim se razmenjuju iskustva, na kojim se merimo, razgovaramo, zato je i važna i zato opstaje Paleta mladih. Ovih deset autora izdvojilo je traganje za likovnim izrazom, i iako idu različitim putevima, upravo je traganje njihov kvalitet. Nagrađeno delo ima višestruke smisaone slojeve, slojeve raznih stvarnosti, a njegov autor je Sandra Janjatović“, rekao je Đurić i istakao da su za sve autore čiji su radovi izloženi u Galeriji, vrata Kulturnog centra Srba u Mađarskoj širom otvorena.

Izložba u Likovnoj galeriji KC otvorena je do 14. juna.