ТО Врбас се представила манифестацијом "Дани традиције" на манифестацији Рогаљ - фестивал војвођанских фестивала

ТО Врбас се представила манифестацијом "Дани традиције" на манифестацији Рогаљ - фестивал војвођанских фестивала

У недељу 4. октобра 2020. године, на Салашу 137 код Ченеја организована је манифестација Рогаљ, сусрет организатора сеоских, војвођанских, гастрономских, туристичких и културно-забавних приредби. Циљ сусрета је афирмација и промоција војвођанских фестивала и међусобно повезивање.

У оквиру овогодишњег Јунског фестивала у Врбасу, одржани су први Дани традиције, посвећени промоцији о очувању традиционалних заната, гастрономије и обичаја. Преко 20 излагача – привредника, удружења и ћувара старих вештина представило се својим производима и рукотворинама на етно базару. Смотру фолклорних игара, песама и обичаја извело је преко 13 културно-уметничких друштава и солиста народних мелодија.

Туристичка организација општине Врбас је на овогодишњем Рогаљу имала прилику да оствари контакт и подели искуства са организаторима бројних војвођанских фестивала. На овогодишњем Рогаљу, чланица Актива жена прве месне заједнице, као чувари ткачке традиције и локалне гастрономије, презентовале су своје ткане производе и традиционалне војвођанске колаче.