film festival ravno selo

РАВНО СЕЛО ФИЛМ ФЕСТИВАЛ

Равно Село, Међународни фестивал првог или другог филма одржаће се ове године од 30. јуна до 3. јула.

Фестивал је оријентисан ка младима и представља међународни фестивал за редитеље првог или другог филма.

Традиционално Равно Село Филм Фестивал ће имати главни програм, као и студентски програм, и наравно наставља са селекцијом “Кратких 100 минута” у оквиру које ће бити приказани документарни филмови који су привукли велику пажњу критике и јавности у претходном периоду.

Гост селектор главног програма и ове године је Драган Јеличић, док је за документарни програм задужен Игор Тохољ. Гости у оквиру студентског филма су академци Факултета драмских уметности из Београда.

„Ове године славимо мали јубилеј. Равно Село Филм Фестивал има пет година. Када смо пре 5 година основали фестивал нисам веровао да ће трајати толико, нити да ћемо изградити нови Дом културе. Наш запаљени Дом културе као феникс расте из земље и следеће године нас очекује у пуном сјају. Биће то један од најлепших домова културе у Србији. Ја ћу, са својим сарадницима учинити све да у Дому буду заступљени најквалитетнији програми из области позоришта, филма, музике.“, каже Лазар Ристовски, оснивач фестивала.

Јубиларни, пети по реду, Равно Село Филм Фестивал, сада већ традиционално, биће отворен концертом филмске музике, на ком ће глумце и певаче пратити Зрењанински Филхармоничари, 30. јуна.

Фестивал отвара српски филм “Не играј на Енглезе” Слободана Пешића са Иваном Томићем, Данијелом Сичом и недавно преминулим Марком Живићем у главним улогама. Куриозитет ове године је то што ће концерт филмске музике са свечаног отварања имати своју репризу у Новом Саду, у Католичкој порти, уз светску премијеру филма “ЈЕНГА – чудна игра” Николе Кончаревића, којим ће уз доделу награда у свим категоријама фестивал бити свечано затворен у Равном Селу, 3. јула.