ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА ФОТО-КОНКУРСУ „МУЗЕЈ КАО ИНСПИРАЦИЈА“

ПОЗИВ ЗА УЧЕШЋЕ НА ФОТО-КОНКУРСУ „МУЗЕЈ КАО ИНСПИРАЦИЈА“

У оквиру Манифестације „Музеји за 10“ (14-20. мај) одржава се изложба фотографија у организацији Градског музеја из Врбаса на којој могу да учествују аутори који се професионално баве фотографијом, а и они који то чине аматерски. Централна тема овогодишње Манифестације је „Хиперповезани музеји: нови приступи, нова публика“. Хиперповезаност се односи на данашња многобројна средства комуникације: директан контакт, електронска пошта, телефон, интернет, инстант поруке…

Ова комуникациона мрежа сваки дан постаје све сложенија и разноврснија. Захваљујући иновацијама, новим технологијама, музеји данас постају приступачнији и приближавају се публици на нови начин, дигитализацијом грађе, директним преносима на друштвеним мрежама, употребом мултимедијалних садржаја на изложбама, хаштага и слично. Да не заборавимо, и сама изложба основни је облик комуникације у музејима, сваки изложени предмет комуницира са посетиоцем, порука коју носимо и преносимо као утисак или доживљај из музеја облик је комуникације… У складу са темом Манифестације одредили смо и тему за фото-конкурс: Музеј и комуникација. Тема је отворена за различите стваралачке идеје и примерене садржаје, није дозвољено експериментисати, манипулисати или монтирати садржину кадра.

Фотографије могу бити монохроматске или у боји. Радови који буду изабрани биће израђени на фото папиру и изложени у просторијама Галерији Културног центра Врбаса за време трајања Манифестације, од 14 до 20 маја. Изабрани радови остају у архиву Градског музеја Врбаса.

Тема „Музеј и комуникација“
Број фотографија: 6
Квалитет и величина фотографија: 300 дпи, дужа страна 3000 пиксела, да величина једне
фотографије не прелази 2МБ.
Рок за достављање радова: 26. април 2018. године.
Надокнада за учествовање на конкурсу се не плаћа.
Радове слати електронским путем на адресу: музејврбас@гмаил.цом

Уз радове послати следеће податке: име и презиме аутора, адреса (улица и број, место становања), контакт телефон и списак послатих радова са називом. Сваки фајл означити бројем фотографије под којим се води у пријави, иницијалима имена и презимена аутора и назив фотографије – све раздвојено доњом цртом. Пример: Аутор Пера Перић, шеста фотографија наведена у пријави – фајл се означава са 6_ПП_Конекција.

Услови учешћа: Све фотографије морају бити аутентично дело потписаног аутора. Организатор изложбе има право, без надокнаде ауторима, да користи фотографије у циљу промоције Манифестације излагањем одштампаних радова и издавањем каталога. Радове ће процењивати и изабрати трочлани жири у саставу: Миленко Радованов, Милован Улићевић, проф. др Жељко Шкрбић. Жири ће од изабраних фотографија донети одлуку која ће понети И, ИИ и ИИИ награду. Награда за И место износи 12.000 динара, за ИИ место 8.000 динара, а награда за ИИИ место износи 5.000 динара. Одлука жирија је коначна и не може се на њу улагати приговор.

Заинтересовани аутори све додатне информације могу добити на: миленко@радованов.цом. Организатор учесницима жели да са задовољством и успехом учествују на конкурсу. Градски музеј Културног центра Врбаса у сарадњи са Фото-кино клубом „Зенит“ из Врбаса и Фотографским клубом Војводине.