Манифестације у августу у општини Врбас

Манифестације у августу у општини Врбас

На летњим базенима Центра за физичку културу "Драго Јововић" одржаће се 11. августа са почетком од 19 часова такмичење спортско забавног карактера - Vojvodina Open by Invictus. На такмичење може да се пријави неограничен број екипа, а минимум је четири екипе. Једну екипу чини минимум 5 чланова, од којих мора учествовати минимално 3 мушкарца и 2 девојке. Све екипе учествују у прве три игре и на основу остварених бодова се рангирају екипе за наставак такмичења. У зависности од броја екипа, екипе ће проћи кроз шест или осам изазова. Након обављених игара, следи штафета, где екипе имају шансу да поправе свој резултат и у последњој игри остваре додатне бодове за победу.

Манифестација Дани малине одржаће се у Бачком Добром Пољу у организацији "Бачкопољски малинари". Овогодишњи фестивал посвећен слатком бобичастом воћу одложен је за 12. август. Према програму, у Дому културе одржаће се дечија представа "Три прасета" и представа "Халф лајф" - драма Филипа Вујошевића, у режији Николе Кљајића, у извођењу Позоришта "Театранијум". Потом од 21 часова следи концерт на отвореном музичког састава "Две гитаре, бас и глас". На мини сајму се могу видети производи од малине, ручни радови, као и штандови дистрибутера. Манифестацију су подржали "Бачка малина", Агро-Пејић доо, Добровољно ватрогасно друштво Бачко Добро Поље, Удружење грађана "Корак младих", Месна заједница Бачко Добро Поље и општина Врбас.

Поводом обележавања Међународног дана младих 12. августа у Врбасу ће бити организован рок концерт. Са почетком од 20 часова, на бини на тргу Николе Пашића наступиће локални бендови Мистик бубњари и 3м бенд, и звезде вечери Ђорђе Давид и Death Saw са гостом Александром Јосифовским и Ивана Петерс.

У организацији Удружења "Лазин парк Врбас 2012" одржаће се Лазин парк фест од 17. до 20. августа у најлепшем парку у Врбасу. У четвратак 17. августа на програму је Паб квиз, у петак 18. августу Турнир у стоном тенису. У суботу 19. августа одржаће се Турнир у одбојци на песку 4 x 4 микс - групна фаза и Хуманитарна томбола. У недељу 20. августа одржаће се Турнир у одбојци 4 x 4 микс - нокаут фаза, изложба олдтајмера аутомобила и Хуманитрана томбола.

На Косанчићу ће се 19. августа одржати Пасуљијада са почетком од 10 часова, која ће окупити љубитеље на такмичењу у кувању најбољег пасуља. Очекују се лепо време и добра атмосфера, као и добри мириси који ће испутнити парк уз обалу Дунав-Тиса-Дунав, уз пропратне музичке и забавне садржаје.

У Бачком Добром Пољу 20. августа од 14:30 часова у органзацији Добровољног ватрогасног друштва одржаће се сусрет ватрогасаца из целе општине, као и забавни програм за децу - пена парти. Очекују се гости из Хрватске, ДВД Јагодњак и ДВД Бели Манастир.

На Велику Госпојину, у Куцури се већ традиционално 28. августа прославља кирбај, на коме се могу наћи свилене бомбоне, лицидерска срца и бројни други традиционални слаткиши, као и друге врсте занатске и робе широке потрошње. Посебну занимљивост чини луна парк, са увек популарним аутићима на сударање, рингишпилом и многи други забавни саджаји.