КРЕАТИВНОСТ, КОНТИНУИТЕТ, КВАЛИТЕТ И КОМУНИКАЦИЈЕ

КРЕАТИВНОСТ, КОНТИНУИТЕТ, КВАЛИТЕТ И КОМУНИКАЦИЈЕ

Туристичка организација Србије (ТОС), у сарадњи са овогодишњим домаћином Туристичком организацијом града Суботице, организовала је на Палићу, једној од некада најпосећенијих и најатрактивнијих, а сада помало туристички занемарених и незаинтересованих дестинација Србије, 9. Туристички Форум (9 – 12.05.2018) чији је циљ да кроз едукативне сесије и радионице информише представнике локалних туристичких организација са стратешким правцима развоја туризма и савременим трендовима у представљању и промоцији туристичких потенцијала. У том смислу је Марија Лабовић, директорка ТОС-а, истакла “Са порастом броја домаћих и иностраних туриста Србија мора да прати трендове, јер туристи траже садржај, доживљај, желе да њихово време буде потпуно испуњено. Зато наша тема „Креирање, развој и промоција туристичких производа“ и јесте у функцији унапређења туристичке понуде Србије као дестинације”.

Како је туризам привредна грана која показује континуирани раст (светски туристички промет расте брже од светског бруто друштвеног прихода, те је у 2017. години туризам бележио раст од 4,6%, а светска економија 3%), Расим Љајић, Министар трговине, туризма и телекомуникација, отварајући Форум каже „За будућност српског туризма кључни
су креативност, континуитет, квалитет и комуникације. И када нема довољно финансијских средстава, треба да буде креативности“. Назвавши Палић „Дестинацијом са највећим неискоришћеним потенцијалом, што се мора променити у наредном периоду”, Љајић је најавио туристичке циљеве Србије за 2018. годину – „3,5 милиона туриста, од тога 1,7 милиона страних туриста, 9,5 милиона ноћења и девизни прилив између 1,35 и 1,40 милијарди евра“.

Едукативни део Форума, који се сваке године организује на некој другој дестинацији Србије, чинила су предавања: “Креирање, развој и промоција туристичког производа” (Игор Ковачевић, ТОС), „Формирање и промоција руралног туристичког производа у Србији (Др Предраг Вуковић, Институт за економику пољопривреде), „Кораци у креирању, развоју и пласману туристичког производа“ (Др Мирослав Ивановић, Регионална развојна агенција Златибор), „Медијско представљање и како комуницирати сопствена тржишта“ (Бојан Јелачин, агенција „Пристоп“), “Основе медисјког оглашавања/Позиције и важност медија у Србији” (Олга Балетић, ТОС) и друге.

Форум су пратила и бројна спортска надметања.
Представници Општине и Туристичке организације Суботице учеснике Форума упознали су и са атракцијама града Суботице – Градском кућом, Великом већницом, недавно комплетно обновљеном Синагогом као и другим знаменитостима града.

Идући, 10.Туристички форум биће одржан у Бањи Ковиљачи.