Интернационални фестивал свирања на традиционалним инструментима

Интернационални фестивал свирања на традиционалним инструментима

Интернационални фестивал свирања на традиционалним инструментима, у организацији Удружења "Нови пут", суорганизатор Туристичка организација општина Врбаса. Фестивал је подржан од стране Националне секције CIOFF Србије (Међународни савет организатора фестивала фолклора и традиционалне културе, национална секција Србије).

Концерти извођача на традиционалним народним инструментима:
- субота 21. мај у 18 часова - код ресторана "Secret garden" Шлајс

- недеља 22. мај - Центар за физичку културу "Драго Јововић"
17 часова Базар
18:30 часова Концерт
гости фестивала Етно академски оркестар Београд 

Покровитељи фестивала: 
Покрајински секретаријат за културу, јавно информисање и односе са верским заједницама/ Фонд за избегла, расељена лица и за сарадњу са Србима из региона / Општина Врбас

Пријатељи фестивала: 
Културни центар Врбаса, Центар за физичку културу "Драго Јововић";

Медијски покровитељ:
Радио Fantasy

„Интернационални фестивал свирања на традиционалним инструментима“ представља прву манифестацију ове врсте у Србији, која има за циљ да окупља извођаче на традиционалним народним инструментима из целог света. Иницијативу за покретање овог фестивала треба разумети у контексту очувања нематеријалног културног наслеђа. Досадашњи слични пројекти у Србији тежили су презентовању обрађене традиционалне музике у складу са популарним сценским концептом World Music или тзв етно-музике. Концепт фестивала у Врбасу има смисао презентовања традиционалне народне музике у њеном аутентичном облику, на платофрми очувања културног наслеђа. Управо из тог разлога, овај фестивал је уговором о пословнотехничкој сарадњи повезан са представништвом светске организације CIOFF у Србији, која делује под покровитељством UNESCO организације.