Фото конкурс 2024

Фото конкурс 2024

Туристичка организација општине Врбас

расписује

ФОТО КОНКУРС 2024

ВРБАС КРОЗ ОБЈЕКТИВ

Туристичка организација општине Врбас организује фото конкурс на тему „ВРБАС КРОЗ ОБЈКЕТИВ", који ће трајати од 12. фебруара до 20. августа 2024. године. Централна тема фото конкурса су мотиви општине Врбас, било да су у питању знаменити објекти, амбијенталне целине, паркови, природа, Велики бачки канал; културно-историјско, градитељско, споменичко, религијско и индустријско наслеђе, као и  манифестације и други догађаји од значаја за општину Врбас. На конкурсу могу учествовати сви заинтересовани, било да се професионално или аматерски баве фотографијом.

Детаљи конкурса и услови учешћа

Тема: Туриста у свом родном крају

Број фотографија: 6

Квалитет и величина фотографија: 300 dpi, дужа страна 4.000 пиксела, да величина једне фотографије не прелази 2 МB, у JPG или PNG формату.

Фотографије могу бити монохроматске или у боји. Није дозвољено експериментисати, манипулисати или монтирати саджину кадра нити користити филтере.

Све пријављене фотографије морају бити аутенично дело потписаног аутора.

Надокнада за учешће на конкурсу се не плаћа.

Уз фотографије послати и уредно попуњен образац пријаве са следећим подацима: име и презиме аутора, адреса (улица и број), место становања, контакт телефон и списак послатих радова са називом.

Сваки фајл означити бројем фотографије под којом се води у пријави са иницијалима аутора и називом фотографије, све раздвојено тачком. Пример: аутор Петар Петровић, шеста по реду фотографија наведена у пријави под називом Црква у центру – фајл се означава 6.ПП.Црква у центру.

Образац пријаве за учешће можете преузети на нашем сајту овде

Радове слати искључиво електронским путем на info@turizamvrbas.com са назнаком за фото конкурс.

Крајњи рок за достављање радова је 20. август 2024. године.

Све пристигле фотографије ће оцењивати и одабрати стручни жири. Жири ће од изабраних фотографија донети одлуку која ће фотографија понети 1., 2. и 3. награду. Одлука жирија је коначна и не може се уложити приговор. 

Награда за 1. место износи 30.000 динара.

Награда за 2. место износи 18.000 динара.

Награда за 3. место износи 12.000 динара.

Награђене фотографије, као и избор од пристиглих фотографија са фото конкурса из 2020., 2022. и 2024. године биће презентоване на изложби у Ликовној галерији Културног центра Врбаса од 16. до 20. септембра 2024. године, као и у каталогу изложбе.

Напомена: Све фотографије пристигле путем конкурса остају у архиви Туристичке организације општине Врбас. Организатор конкурса има право, без надокнаде ауторима, да користи фотографије у сврхе промоције општине Врбас приликом јавних наступа, на интернет сајтовима и у својим публикацијама, са навођењем имена и презимена аутора фотографије.

За све додатне информације у вези са конкурсом, можете послати на мејл info@turizamvrbas.com са назнаком За фото конкурс, или радним данима на телефон 0213008110 од 8:00 до 14:00 часова.

Текст конкурса у пдф

Образац пријаве