„КУЦУРСКА ЖЕТВА- СУСРЕТ МЛАДИХ“

„КУЦУРСКА ЖЕТВА- СУСРЕТ МЛАДИХ“

Позивамо Вас на манифестацију изворног фолклорног стваралаштва Русина ,,Куцурска жетва-Сусрет младих’’ која ће се одржати у Куцури 12,13. јула 2019.године

Петак, 12.јул

16:00-Русински дом- Изложба старих фотографија, чланица Удружења жена “Олорија” из Ђурђева, као и изложбом младих куцурских уметника Макаји Серафине и Силвестера.
16:30-Летња учионица основне школе- промоција књиге “Кореја пост скриптум” ауторке Радмиле Гикић, о којој ће говорити Ирина Харди Ковачевић. На истом месту, од 17:30 представиће се млади тамбураши Културно-уметничког друштва “Жетва” који ће по први пут пред публиком свирати заједно са равноселским тамбурашима.
18:00- Летња учионица основне школе- Књижевни портрет Ирине Харди Ковачевић а у оквиру тога дечја драмска секција, певачка група и Миле и Владо Тамаш представиће се драматизацијом приповетке “Звончица”.
19:00 -Сусрет младих русинских писаца. За крај програма, ритмичка група КУД “Жетва” извешће од 19:45 неколико плесних тачака.
20:30- кафићу “Оаза 2” Квиз “Слама у нама” 22:00- журка за младе, док ће се забавно вече за старије одржати на платоу испред Руског дома, где ће заједно наступити оркестри КУД “Жетва” и КПД “Карпати” из Врбаса.

Субота, 13. Јул

17:00- Плато испред Русинског дома, традиционалним уручивањем хлеба и наступом дечјих ансамбала.
18:00 –Школска сала Изложба фотографија Коцане Колесар поводом четрдесетогодишњице “Куцурске жетве” 18:30 –Етно столови (традиционална домаћа јела)
20:00 – Дом културе, свечани концерт гостујућих ансамбала и гостију из Словачке, а по завршетку програма на платоу испред Дома културе следи жива музика и дружење.