Бачко Добро Поље

Бачко Добро Поље

МАНИФЕСТАЦИЈЕ

Сеоска слава Свети Василије Острошки
У оквиру прославе сеоске славе 12. маја организују се бројна културна и забавна дешавања: гусларско вече, игре надметања горштака, наступи фолклорних група, представе за децу и одрасле, такмичење у кувању ловачког гулаша. 

Војвођанска косидба
Војвођанска косидба је манифестација међународног карактера, која има за циљ очување народне традиције ручног кошења.  Поред косидбе, окупљени такмичари се одмеравају и у бацању камена са рамена, навлачењу конопца, скоку у даљ, а деца се такмиче у традиционалној игри скакања у џаковима. Одржава се у мају.


Дани малине
Дани малине је тродневна манифестација која се одржава током јула месеца, обележена стручним предавањима, забавним садржајима и мини сајмом малина и производа од малина. 


НАСЛЕЂЕ

У атару насеља Бачко Добро Поље, 3 км од Врбаса, лоциран је археолошки и ботанички локалитет Чарнок. Археолошки локалитет Чарнок представља остатке утврђеног насеља – опидума, које је основало келтско племе Скордисци у II веку пре нове ере. Овај опидум представља једно од најочуванијих земљаних утврђења у Подунављу. Локалитет је проглашен за споменик културе од великог значаја. Чарнок је проглашен и за споменик природе, као један од малобројних локалитета аутохтоне степске вегетације на подручју Војводине. 

У самом центру насеља, лоцирани један поред другог, налазе се споменици народним херојима Радоју Дакићу и др Младену Стојановићу, и Споменик др Давиду Грубиу - утемељитељу науке о гљивичним обољењима – микологији.

Православна богомоља у Бачком Добром Пољу посвећена је Светом Василију Острошком. Ова необична сеоска богомоља издужене основе, са дрвеним торањем звоником, изграђена је 2000. године. 

У самом центру села налази се Дом културе, смештен у двоспратној вили са балконом и колонадом, некадашњи Задружни дом, изграђен након Другог светског рата. 

Месна заједница Бачко Добро Поље 
Маршала Тита 122
(+381) 021 724 109
(+381) 021 723 222