"Kucurska žetva- susret mladih"

„Kucurska žetva- susret mladih“

Pozivamo Vas na manifestaciju izvornog folklornog stvaralaštva Rusina ,,Kucurska žetva-Susret mladih’’ koja će se održati u Kucuri 12,13. jula 2019.godine

Petak, 12.jul

16:00-Rusinski dom- Izložba starih fotografija, članica Udruženja žena “Olorija” iz Đurđeva, kao i izložbom mladih kucurskih umetnika Makaji Serafine i Silvestera.
16:30-Letnja učionica osnovne škole- promocija knjige “Koreja post skriptum” autorke Radmile Gikić, o kojoj će govoriti Irina Hardi Kovačević. Na istom mestu, od 17:30 predstaviće se mladi tamburaši Kulturno-umetničkog društva “Žetva” koji će po prvi put pred publikom svirati zajedno sa ravnoselskim tamburašima.
18:00- Letnja učionica osnovne škole- Književni portret Irine Hardi Kovačević a u okviru toga dečja dramska sekcija, pevačka grupa i Mile i Vlado Tamaš predstaviće se dramatizacijom pripovetke “Zvončica”.
19:00 -Susret mladih rusinskih pisaca. Za kraj programa, ritmička grupa KUD “Žetva” izvešće od 19:45 nekoliko plesnih tačaka.
20:30- kafiću “Oaza 2” Kviz “Slama u nama” 22:00- žurka za mlade, dok će se zabavno veče za starije održati na platou ispred Ruskog doma, gde će zajedno nastupiti orkestri KUD “Žetva” i KPD “Karpati” iz Vrbasa.

Subota, 13. Jul

17:00- Plato ispred Rusinskog doma, tradicionalnim uručivanjem hleba i nastupom dečjih ansambala.
18:00 –Školska sala Izložba fotografija Kocane Kolesar povodom četrdesetogodišnjice “Kucurske žetve” 18:30 –Etno stolovi (tradicionalna domaća jela)
20:00 – Dom kulture, svečani koncert gostujućih ansambala i gostiju iz Slovačke, a po završetku programa na platou ispred Doma kulture sledi živa muzika i druženje.