TOOV NA SAJMU TURIZMA I SEOSKOG TURIZMA U KRAGUJEVCU

TOOV NA SAJMU TURIZMA I SEOSKOG TURIZMA U KRAGUJEVCU

TOO Vrbas na sajmu turizma i seoskog turizma u Kragujevcu

U periodu od 24.11. do 26.11. 2017. u Kragujevcu je održan deveti Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma i peti Sajam zimnice. Na sajmu je učestvovalo preko 100 izlagača iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Grčke.
Za TOO Vrbas ovo je bio treći nastup na kragujevačkom Sajmu turizma, na kojem je predstavila turističke, kulturne i privredne potencijale naše opštine. Budući da je sajam u Kragujevcu tematski posvećen i seoskom turizmu, poseban akcent stavljen je na predstavljanje potencijala koje opština Vrbas ima u ovoj oblasti.
Nažalost, ovaj oblik turizma je još uvek nedovoljno razvijen na teritoriji naše opštine, zbog čega TOO Vrbas posebnu pažnju usmerava na edukaciju građana i promovisanje seoskog turizma. U prilog tome govori podatak da je od nedavno ostvarena saradnja sa dva seoska gazdinstva i nadamo se da će se ova grana turizma značajnije razvijati u budućnosti, obzirom na trendove u okruženju i potencijale koje opština Vrbas poseduje u ovoj oblasti turizma.
Ove godine TOO Vrbas je u Kragujevcu nastupila samostalno i na svom štandu ugostila značajan broj posetilaca i kolega iz branše. Ostvareni su značajni kontakti, a kompanije sa teritorije naše opštine – Karneks, Medela i Rajal obezbedile su proizvode koje su posetioci našeg štanda imali priliku da degustiraju tokom trajanja sajma.