Grafike Kristine Karlsen u Galeriji KC

Grafike Kristine Karlsen u Galeriji KC

Iako je za utorak, 07. jul, bilo najavljeno otvaranje izložbe grafika „Šaptaj vremena“, umetnice iz Norveške Kristine Karlsen, nove mere Štaba za vanredne situacije opštine Vrbas sprečile su okupljanje na ovom skupu, tako da zvaničnog otvaranja neće biti.

Ovo ne znači da ljubitelji umetnosti neće imati priliku da vide radove umetnice rođene u Srbiji. Od 08. do 22. jula, svakim radnim danima od 09.00 do 12.00 časova i od 18.00 do 20.00 časova, grafike će biti dostupne u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Vrbasa.

Kristina Čepkenović Karlsen rođena je 1976. godine u Lipljanu. Diplomirala na Fakultetu umetnosti u Prištini 1998. godine, na grafičkom odseku. Postdiplomske studije završila je na Fakultetu umetnosti u Prištini 2000. godine, na katedri za grafiku. Samostalno je izlagala 26 puta i učestvovala na više od 70 kolektivnih izložbi. Dobitnica je više nagrada iz oblasti grafike. Član je ULUS-a, Asocijacije trondhejmskih umetnika, Asocijacije norveških grafičara. Živi i radi u Trondhajmu.