Konkurs za samostalne i grupne izložbe

Konkurs za samostalne i grupne izložbe

KULTURNI CENTAR VRBASA RASPISUJE KONKURS ZA SAMOSTALNE I GRUPNE IZLOŽBE U LIKOVNOJ GALERIJI ZA IZLAGAČKU 2019. GODINU

Pozivaju se svi zainteresovani likovni, primenjeni i multimedijalni akademski umetnici, kao i umetničke grupe i udruženja likovnih umetnika, da daju svoje predloge za organizaciju samostalnih ili grupnih izložbi u Likovnoj galeriji Kulturnog centra Vrbasa za 2019.godinu.

Dokumentacija za konkurs treba da sadrži:

– 10 fotografija radova koji se predlažu za izložbu, sa naznačenom dimenzijom, tehnikom i godinom nastanka (300dpi);
– Profesionalnu biografiju autora;
– Sažetu koncepciju izložbe;
– Tehnički opis izložbe;
– Kontakt adresu, i-mejl adresu i telefone;
– Katalog sa prethodne izložbe (ako ima).

Konkurs je otvoren do 1. decembra 2018.godine. Nepotpuni konkursni materijal neće biti razmatran. Konkursni materijal se ne vraća. Dokumentaciju slati na adresu: Kulturni centar Vrbasa, Maršala Tita 87, 21460 Vrbas, uz napomenu „Konkurs za izlaganje u Likovnoj galeriji“ ili na mejl adresu vrbaskagalerija@gmail.com.

Kulturni centar Vrbasa se obavezuje da postavi izložbu, organizuje otvaranje, medijsku podršku i štampa propratni materijal u skladu sa mogućnostima. Oko pojedinosti svake izložbe pojedinačno, dogovaraće se autor i galerista.
O odabiru izložbi odlučiće Umetnički savet Likovne galerije Kulturnog centra Vrbasa. Svi prijavljeni autori će biti obavešteni o rezultatima konkursa putem i- mejla do kraja decembra 2018.godine. Za dodatne informacije možete se obratiti na brojeve telefona 021/30-10-425 ili 064/9710350 kod galeriste dr Silvie Jelačić, kao i na mejl adresu Galerije vrbaskagalerija@gmail.com