Poziv za učešće na foto-konkursu „MUZEJ KAO INSPIRACIJA“

апр 05 2018

Poziv za učešće na foto-konkursu „MUZEJ KAO INSPIRACIJA“

U okviru Manifestacije „Muzeji za 10“ (14-20. maj) održava se izložba fotografija u organizaciji Gradskog muzeja iz Vrbasa na kojoj mogu da učestvuju autori koji se profesionalno bave fotografijom, a i oni koji to čine amaterski. Centralna tema ovogodišnje Manifestacije je „Hiperpovezani muzeji: novi pristupi, nova publika“. Hiperpovezanost se odnosi na današnja mnogobrojna sredstva komunikacije: direktan kontakt, elektronska pošta, telefon, internet, instant poruke…

Ova komunikaciona mreža svaki dan postaje sve složenija i raznovrsnija. Zahvaljujući inovacijama, novim tehnologijama, muzeji danas postaju pristupačniji i približavaju se publici na novi način, digitalizacijom građe, direktnim prenosima na društvenim mrežama, upotrebom multimedijalnih sadržaja na izložbama, haštaga i slično. Da ne zaboravimo, i sama izložba osnovni je oblik komunikacije u muzejima, svaki izloženi predmet komunicira sa posetiocem, poruka koju nosimo i prenosimo kao utisak ili doživljaj iz muzeja oblik je komunikacije… U skladu sa temom Manifestacije odredili smo i temu za foto-konkurs: Muzej i komunikacija. Tema je otvorena za različite stvaralačke ideje i primerene sadržaje, nije dozvoljeno eksperimentisati, manipulisati ili montirati sadržinu kadra.

Fotografije mogu biti monohromatske ili u boji. Radovi koji budu izabrani biće izrađeni na foto papiru i izloženi u prostorijama Galeriji Kulturnog centra Vrbasa za vreme trajanja Manifestacije, od 14 do 20 maja. Izabrani radovi ostaju u arhivu Gradskog muzeja Vrbasa.

Tema „Muzej i komunikacija“
Broj fotografija: 6
Kvalitet i veličina fotografija: 300 dpi, duža strana 3000 piksela, da veličina jedne
fotografije ne prelazi 2MB.
Rok za dostavljanje radova: 26. april 2018. godine.
Nadoknada za učestvovanje na konkursu se ne plaća.
Radove slati elektronskim putem na adresu: muzejvrbas@gmail.com

Uz radove poslati sledeće podatke: ime i prezime autora, adresa (ulica i broj, mesto stanovanja), kontakt telefon i spisak poslatih radova sa nazivom. Svaki fajl označiti brojem fotografije pod kojim se vodi u prijavi, inicijalima imena i prezimena autora i naziv fotografije – sve razdvojeno donjom crtom. Primer: Autor Pera Perić, šesta fotografija navedena u prijavi – fajl se označava sa 6_PP_Konekcija.

Uslovi učešća: Sve fotografije moraju biti autentično delo potpisanog autora. Organizator izložbe ima pravo, bez nadoknade autorima, da koristi fotografije u cilju promocije Manifestacije izlaganjem odštampanih radova i izdavanjem kataloga. Radove će procenjivati i izabrati tročlani žiri u sastavu: Milenko Radovanov, Milovan Ulićević, prof. dr Željko Škrbić. Žiri će od izabranih fotografija doneti odluku koja će poneti I, II i III nagradu. Nagrada za I mesto iznosi 12.000 dinara, za II mesto 8.000 dinara, a nagrada za III mesto iznosi 5.000 dinara. Odluka žirija je konačna i ne može se na nju ulagati prigovor.

Zainteresovani autori sve dodatne informacije mogu dobiti na: milenko@radovanov.com. Organizator učesnicima želi da sa zadovoljstvom i uspehom učestvuju na konkursu. Gradski muzej Kulturnog centra Vrbasa u saradnji sa Foto-kino klubom „Zenit“ iz Vrbasa i Fotografskim klubom Vojvodine.

Leave a Reply

Your email address will not be published.