OTVOREN FOTO KONKURS "MUZEJ KAO INSPIRACIJA"

мар 25 2019

OTVOREN FOTO KONKURS „MUZEJ KAO INSPIRACIJA“

Već tradicionalno, Gradski muzej raspisao je foto-konkurs povodom obeležavanja 18. maja – Međunarodnog dana muzeja.
Centralna tema ovogodišnje manifestacije je „Muzeji kao centri kulture – budućnost tradicije“, pa je u skladu sa tim određena i tema foto konkursa – „Budućnost tradicije“.

Na konkursu mogu učestvovati autori koji se profesionalno i amaterski bave fotografijom. Radovi koji budu izabrani biće izrađeni na foto papiru i izloženi u prostorijama Gradskog muzeja tokom juna 2019. Izabrani radovi ostaju u arhivu Gradskog muzeja Vrbasa.

Tema: ‘Budućnost tradicije’, broj fotografija: 6, kvalitet i veličina fotografija: 300 dpi, duža strana 3.000 piksela, veličina jedne fotografije ne sme prelaziti 2MB. Rok za dostavljanje radova: 26. april 2019. godine. Nadoknada za učestvovanje na konkursu se ne plaća. Radove slati elektronskim putem na adresu: fotokonkursgmv@gmail

Uz radove poslati sledeće podatke: ime i prezime autora, adresa (ulica i broj, mesto stanovanja), kontakt telefon i spisak poslatih radova sa nazivom. Svaki fajl označiti brojem fotografije pod kojim se vodi u prijavi, inicijalima imena i prezimena autora i naziv fotografije – sve razdvojeno donjom crtom. Primer: autor Pera Perić, šesta fotografija navedena u prijavi – fajl se označava sa 6_PP_Konekcija. Uslovi učešća: sve fotografije moraju biti autentično delo potpisanog autora, organizator izložbe ima pravo, bez nadoknade autorima, da koristi fotografije izlaganjem odštampanih radova i izdavanjem kataloga

Radove će procenjivati i izabrati tročlani žiri u sastavu: Milenko Radovanov, Silvija Vulanović i Marko Konjević. Žiri će od izabranih fotografija doneti odluku o I, II i III nagradi.
Nagrada za I mesto iznosi 8.000 dinara, za II mesto 5.000 dinara, a nagrada za III mesto iznosi 3.000 dinara.
Zainteresovani autori sve dodatne informacije mogu dobiti na: milenko@radovanov.com

Leave a Reply

Your email address will not be published.