"KUCURSKA ŽETVA"

јул 13 2017

„KUCURSKA ŽETVA“

U petak i subotu 14 i 15. jula, u Kucuri će biti održan Festival folklora Rusina „Kucurska žetva“, a kao i prethodnih godina, „Žetva“ će imati centralni i prateće programe. Festival će u petak, 14. jula, početi sa programom povodom otvaranja Rusinskog doma (ispred Doma), a zatim u 20:30 časova biće otvorena izložba slika Nikole Buše povodom 100-godišnjice od njegovog rođenja. Prvi dan će biti završen programom za mlade pod nazivom „Tamburanje“, koji počinje u 21:00 čas.
U subotu, 15. jula, program počinje u 17:00 časova predajom hleba od novog žita na trgu ispred Rusinskog doma, a zatim će na „Kucurskoj žetvi“ biti izložba eksponata Etno-kluba „Oteto od zaborava“ povodom 190-godišnjice od osnivanja Kluba zanatlija u Kucuri, promocija knjige „Od usmene do pisane književnosti“ akademika Nikole Mušinke iz Slovačke, predstavljanje etno-stolova i knjiga o Aktivu žena KUD „Žetva“.
Centralni program „Kucurske žetve“ biće u subotu, 15. jula, u 20:00 časova u Domu kulture, a podeljen je na festivalski i revijalni deo.
Osim folklornih ansambala iz više mesta, na ovogodišnji festival doći će i gosti iz Kurova u Slovačkoj.